OneWay - Sport - Vanja ble forvandlet!
OneWay > Sport > Vanja ble forvandlet!

Han reddet meg!

Disippel er en som interreserer seg for .

Vanja ble forvandlet!

Vanja Kristoffersen (18) har alltid vært interessert i Gud. Men kristen ville hun ikke bli. Les hva som skjedde med henne.

28. oktober i fjor ble den unge judotreneren allikevel åpen for Gud. Planen var at jeg skulle på nok en fest. Men venninnen min fikk dratt meg med på Filadelfia i Drammen, forklarer Vanja. Jeg tenkte jeg kunne bli med for å være hyggelig mot Kristina. Men jeg sa ifra om at jeg i alle fall ikke skulle bli noen kristen. Den unge jenta hadde sett for seg hvordan det ville være i en menighet, og trodde ikke at det var noe for henne. Men på ungdomsmøtet i Filadelfia, Drammen var det helt annerledes enn hun hadde trodd. Hun trivdes. Og da predikanten spurte om noen ville bli kristne, kunne Vanja kjenne at det banket ekstra mye i hjertet. Jeg var litt redd for å løfte hånda når han som snakket ba oss om det, men Kristina hjalp meg, og da vi ba en bønn sammen følte jeg noe jeg aldri hadde følt før. Det var herlig varme.

Vi treffer Vanja på Rosthaug videregående skole i Åmot i Modum. Her går hun andreåret på barne- og ungdomsarbeider-linja. Ute pøser sensommer-regnet ned. Inne ved skolebenken, i et tomt klasserom, møter vi en varm og forandra jente. Jeg kommer ikke akkurat fra en kristen familie, men jeg har stadig smuglest litt i bibelen, og vært litt interessert i det som har med Gud å gjøre. Jeg trodde det å være kristen var så annerledes. Men det er ikke mye man må gjøre, man må bare si ja til Jesus, sier Vanja engasjert.

Judo, mobbing og tilgivelse

Vanja er en morsomt sammensatt person. Hun er ei kristen jente, fra en ikke-kristen familie. På skolen er hun feminin og sprudlende, mens hun på fritida stadig opptrer som en tøff judotrener. Men livet har ikke alltid vært så lett for Vanja. På barneskolen og ungdomsskolen ble hun mobbet uten noen særlig grunn. Og hun ble lenge omtalt som områdets største mobbeoffer. Det gjorde veldig vondt å få høre så mye negativt om seg selv hele tiden, og det førte til at jeg ble veldig sjenert. Jeg slet med å ta kontakt med andre, og var mye stille. Men etter at jeg ble kristen har situasjonen forandra seg gradvis. Jeg ble tryggere, og tok lettere kontakt med folk. I tillegg klarte jeg stadig oftere å tilgi de som mobbet meg. Jeg traff forresten en av de verste mobberne på glattkjøringsopplæringen her om dagen, og da pratet vi sammen. Jeg har aldri hatt en så hyggelig samtale med henne noen gang før, forteller Vanja lettet.

Mellom himmel og jord

Forandringen i Vanjas liv er nesten for stor og god til å være sann. Men foran meg sitter den smilende jenta og forteller, rett fra hjertet, om hva Gud har betydd i livet hennes, og om hvordan han er med henne i hverdagen. Det blir noen diskusjoner i klassen kan man si. Vi prater om alt mellom himmel og jord. De spør og graver mye om Gud, og jeg prøver å svare så godt jeg kan. Når jeg ikke har noe svar, sier jeg bare at jeg ikke vet alle svarene, men at jeg tror, og det holder. De lurte veldig på hvordan det var på møtet i Filadelfia, så en fredag tok jeg med meg videokamera og filmet litt av lovsangen og talen. Senere viste jeg filmen til folka på skolen. Da fikk de et veldig annerledes inntrykk av hva det vil si å gå i kirken.

Bibelvers på veggen

På hjemmefronten har det også blitt noen runder. Vanja er veldig glad i moren og faren sin, men de er ikke nødvendigvis enige om alt. I begynnelsen ble det litt mye for mamma. Hun var litt skeptisk til det som var skjedd, og ville for eksempel ikke at jeg skulle henge opp bibelvers på veggene på rommet mitt. Men det har forandra seg. Jeg tror de merker at jeg har blitt gladere, og at jeg stiller opp mer hjemme. De forstår nok mer og mer at det er noe positivt som har skjedd. Så nå får bibelversene henge oppe, sier Vanja med et stort glis.

Dåpens vei

De siste månedene har Vanja gått mange runder med seg selv. Hun forteller at hun for en tid tilbake begynte å tenke på å døpe seg. Jeg veide statskirken og Filadelfia opp mot hverandre, og fant ut at det var i Filadelfia jeg hørte hjemme. Derfor ble det naturlig for meg å døpe meg. 27. august gikk Vanja dåpens vei, noe hun synes var en flott opplevelse. Jeg døpte meg fordi jeg ville tilhøre Filadelfia, og jeg fikk muligheten til å fortelle menigheten om hvordan jeg ble en kristen. Det var en veldig fin opplevelse, og jeg kjente meg så lettet etterpå, sier Vanja glad. 

Jesus og grønt belte

Vanjas plan for framtiden er å hjelpe flere av vennene sine til å møte Jesus. – Jeg har så lyst til å fortelle andre om Jesus, og å få med flere folk på Filadelfia, sier Vanja bestemt. Når det gjelder judokarrieren derimot, så er framtiden mer usikker. – Nå har jeg grønt belte, og det er vel det jeg kommer til å ende på også. Jeg er fire belter unna det svarte og ypperste beltet. Men jeg trives som trener på det nivået jeg er nå, og kan legge deg i bakken når som helst, ved hjelp av et par triks, sier Vanja og ler.

Skrevet av David Hasseløy, Korsets Seier.
Brukt med tillatelse fra Korsets Seier - www.k-s.no

Skrevet av: 2007-03-26 13:46:56 Endret av: eivlob 2008-04-10 09:42:00
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg
Om ikke lenge kommer det en ny julevideo her på oneway.no!
Daniel 30nov 23:23
Sommeren er definetivt over og arbeidet med flere videoer til oneway.no begyner :)
Daniel 14sep 15:20
Denne påsken kommer det en ny serie som heter "Påskedramaet" opp på oneway.no En episode vil komme hver dag i løpet av påsken!
Daniel 26mar 17:29
Flere videoer med webpastoren kommer etterhvert. Til påske kommer også en ny serie som handler om påske!
Daniel 26feb 13:26
Vi jobber nå med en undervisningsserie som heter webpastoren. Videoer kommer fremover!
Daniel 14jan 19:49
Om ikke lennge kommer årets julevideoer opp på oneway.no :)
Daniel 13des 23:03
Torsdag 29 okt. spiller vi inn en ny undervisnings video med Helge Terje Gilbrandt. Vi håper at det kan bli en serie med bra undervisning.
jostein 24okt 21:22
De siste studiobitene til ungdomstvprogrammet er nå spilt inn. Dette blir kjempebra, nå gjennstår bare klipping!
Daniel 24mar 13:57
Neste uke skal vi spille inn siste stuiobit til ungdomstv programet. De siste forberedelsene i studio som lys og kulisser gjøres denne uken :)
Daniel 18mar 08:09
Vi planlegger å spille inn den siste biten av piloten for ungdomsTV-programet i slutten av denne måneden.
Daniel 2mar 17:48
TV: Musikkvideoen med compass, kortfilmen og intervjuet med Andreas Håtveit er ferdigredigert.
Daniel 2mar 17:48
Ungdoms TV, i helga har tv crew jobba med redigering av innslag i piloten. Dette går fremover og blir veldig bra.
jostein 28okt 23:17
Nå kan du se hvem som er innlogget under brukere, du får også se profilbilde.
oe.elvik 24okt 15:47
Denne uken er det full fokus på å utvikle nettløsning til Menigheter på Oneway Mediasenter. Vi regner med å ha "Oneweb" klar 1. januar 2009
jostein 21okt 11:33
Noen har hatt problemer med å måtte logge inn to ganger før inloggingen skal holde seg. Dette skal nå være fikset.
oe.elvik 13okt 13:49
Menyen er forbedret.
frank 2sep 11:41
Hei, på TV fronten begynner Daniel på fast praksisplass på Oneway hver onsdag. Det blir toppers, Daniel er en kreativ, engasjert og positiv gutt.
jostein 1sep 21:57
Da er sommerferien over for oss i oneway og vi fortsetter jobben med å ta oneway.no til nye høyder.
oe.elvik 19aug 11:18
TV team: Kortfilmen, musikkvideoen og intervjuet med andreas håtveit er nå i redigeringsfasen. Etter det gjenstår fargekorigering og lydarbeid.
Daniel 18jul 13:17
Lagt til flere "interesser" og "stiler" under oppdatering av profilen
frank 20jun 13:30
TV team I dag er det opptak av kortfilm på Hønefoss. Olav, Daniel og Solfrid reiste fra Oneway. Robert, Audun og en bra gjeng er engasjert der oppe.
jostein 18jun 00:12
TV team. Torsdag 12 juni var vi på Hermon og hadde intervju med Andreas Håtvedt til ungdoms tv.
jostein 18jun 00:09
Sletting av meldinger og kommentarer er nå mulig.
oe.elvik 16jun 15:54
Nå er det plass til flere bilder i galleriet til brukerene
oe.elvik 16jun 15:54
Spør oss funker nå.
oe.elvik 16jun 13:36
En del bugs er fjernet. Fint om dere vil rapportere feil videre.
oe.elvik 16jun 13:35
Enderlig er den etterlengtede shoutboxen på plass. Slå dere løs brukere!
oe.elvik 16jun 13:34
Da har vi fått nyhetsblogg som oneway crew vil skrive litt i.
oe.elvik 16jun 13:33
Annonse Revisjon Sør as Tannlege Magne Borge Signal Sko as Aalsgate 13 REMA 100 Nenset Energus Jes Eiendom

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (21)