OneWay - Artikkel - Sex....
OneWay > Artikkel > Sex....

Vanntett visshet!

Toril er en som interreserer seg for .

Sex....

Sex er noe fantastisk, skapt av Gud for at mennesker skal nyte det. Men hvorfor er "Skrik" og "Madonna" tilbake på Munchmuseet? Og hva har det med sex å gjøre?

Gud skapte oss som menn og kvinner, jenter og gutter. Han skapte oss med evnen til mange følelser og tanker. Han tenkte ut og planla hver minste detalj. En av detaljene han brukte ekstra tid på å finne opp og utforme, var seksualiteten. De sitrende følelsene, den sterke spenningen, magnetismen mellom de to, intimiteten, nytelsen, hengivenheten og tilfredsstillelsen. Gud ville at dette skulle være perfekt. Han overlot ikke noe til tilfeldighetene. Han så inn i fremtiden og visste hva guttene og jentene ville like. Han lagde oss så vi skulle utfylle hverandre perfekt. Seksualiteten er et fantastisk kunstverk. Munchs "Skrik" og "Madonna" er også fantastiske kunstverk, om enn i en helt annen kategori. Edvard Munch malte dem for lenge siden. Noen synes de er vakre, andre synes de er stygge. De er bare et par stykker lerret med noe maling på, men de blir sett på som noe av det mest verdifulle landet vårt har. For et par år siden fant noen mer eller mindre hardbarkede kriminelle på at de ville stjele disse to maleriene. De gjorde det kjapt og enkelt. Ikke noe stort problem for dem, men det ble et stort problem for landet Norge. Joda, folk flest klarte hverdagene sine like godt selvom kunstverkene var på avveie, men Norge som nasjon hadde en ekstra sak å jobbe med. Kunstmiljøet, politiet og stort sett folk flest i Norge var ikke i tvil; "Skrik" og "Madonna" måtte og skulle, koste hva det koste ville, tilbake innenfor de veggene de hørte hjemme. Det er kun Munchmuseet i Norge som er konstruert slik at bildene blir bevart på best mulig måte. Det finnes ikke noe annet sted hvor de kan høre hjemme. Nå har de kommet tilbake. De skal repareres og passes på og etter hvert stilles ut igjen slik de var ment for. 

Vi skjønner at sånne bilder ikke kan ligge og flyte i en hvilke som helst garasje. Vi blir ikke provosert av at vi ikke kan låne disse bildene med oss hjem fra Munchmuseet. De kunne sikkert vært fine både på do hjemme hos deg, i stua til kongen, på veggen i rådhuset eller i stua hos bestemor. Men folk respekterer at slike kunstverk trenger en beskyttende atmosfære, at de må behandles med forsiktighet og at de hører til på museet. Munchs fantastiske kunstverk og Guds fantastiske kunstverk har en del ting til felles. De er så verdifulle begge to at de ikke kan ligge å slenge hvor som helst. Munchs bilder har sine grenser ved Munchmuseets vegger, Guds seksualitet ved ekteskapet. Det er flere som respekterer malerienes grenser enn seksualitetens grenser. Er det fordi vi ikke synes sex er et så verdifullt kunstverk? Eller er det fordi vi mener at sex er like bra utenfor grensene? Sex har dimensjoner som går langt dypere enn det rent fysiske. Sex setter spor. Ingen sosial relasjon eller samhandling kan noensinne måle seg med sex. Sex er sinnsykt bra! Og det vet Gud! Gud angrer ikke på at han skapte sexen. Han er stolt av det. Han ser at sex i sitt rette miljø er akkurat så perfekt som han planla det til å være. Men han gråter av å se seksualiteten på avveie. Han hater at enkelte mennesker bruker kunstverket hans til å plage andre. Han river seg i håret over tvang og vold. Gud vil at mennesker skal nyte sex! Han har skapt det av den grunn. Men han gir brukerveiledningen for at vi ikke plutselig en dag skal oppdage at vi har brukt det helt feil, og dermed har ødelagt det. Du kan kanskje synes det er irriterende og provoserende at Gud blander seg bort i hvordan du har det best med din seksualitet! Men kanskje det ikke er mer provoserende enn å måtte lese bruksanvisningen til nye, avanserte, tekniske dupeditter...

Skrevet av: 2006-09-05 09:52:44 Endret av: erikandre 2008-06-19 13:11:00
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg
Om ikke lenge kommer det en ny julevideo her på oneway.no!
Daniel 30nov 23:23
Sommeren er definetivt over og arbeidet med flere videoer til oneway.no begyner :)
Daniel 14sep 15:20
Denne påsken kommer det en ny serie som heter "Påskedramaet" opp på oneway.no En episode vil komme hver dag i løpet av påsken!
Daniel 26mar 17:29
Flere videoer med webpastoren kommer etterhvert. Til påske kommer også en ny serie som handler om påske!
Daniel 26feb 13:26
Vi jobber nå med en undervisningsserie som heter webpastoren. Videoer kommer fremover!
Daniel 14jan 19:49
Om ikke lennge kommer årets julevideoer opp på oneway.no :)
Daniel 13des 23:03
Torsdag 29 okt. spiller vi inn en ny undervisnings video med Helge Terje Gilbrandt. Vi håper at det kan bli en serie med bra undervisning.
jostein 24okt 21:22
De siste studiobitene til ungdomstvprogrammet er nå spilt inn. Dette blir kjempebra, nå gjennstår bare klipping!
Daniel 24mar 13:57
Neste uke skal vi spille inn siste stuiobit til ungdomstv programet. De siste forberedelsene i studio som lys og kulisser gjøres denne uken :)
Daniel 18mar 08:09
Vi planlegger å spille inn den siste biten av piloten for ungdomsTV-programet i slutten av denne måneden.
Daniel 2mar 17:48
TV: Musikkvideoen med compass, kortfilmen og intervjuet med Andreas Håtveit er ferdigredigert.
Daniel 2mar 17:48
Ungdoms TV, i helga har tv crew jobba med redigering av innslag i piloten. Dette går fremover og blir veldig bra.
jostein 28okt 23:17
Nå kan du se hvem som er innlogget under brukere, du får også se profilbilde.
oe.elvik 24okt 15:47
Denne uken er det full fokus på å utvikle nettløsning til Menigheter på Oneway Mediasenter. Vi regner med å ha "Oneweb" klar 1. januar 2009
jostein 21okt 11:33
Noen har hatt problemer med å måtte logge inn to ganger før inloggingen skal holde seg. Dette skal nå være fikset.
oe.elvik 13okt 13:49
Menyen er forbedret.
frank 2sep 11:41
Hei, på TV fronten begynner Daniel på fast praksisplass på Oneway hver onsdag. Det blir toppers, Daniel er en kreativ, engasjert og positiv gutt.
jostein 1sep 21:57
Da er sommerferien over for oss i oneway og vi fortsetter jobben med å ta oneway.no til nye høyder.
oe.elvik 19aug 11:18
TV team: Kortfilmen, musikkvideoen og intervjuet med andreas håtveit er nå i redigeringsfasen. Etter det gjenstår fargekorigering og lydarbeid.
Daniel 18jul 13:17
Lagt til flere "interesser" og "stiler" under oppdatering av profilen
frank 20jun 13:30
TV team I dag er det opptak av kortfilm på Hønefoss. Olav, Daniel og Solfrid reiste fra Oneway. Robert, Audun og en bra gjeng er engasjert der oppe.
jostein 18jun 00:12
TV team. Torsdag 12 juni var vi på Hermon og hadde intervju med Andreas Håtvedt til ungdoms tv.
jostein 18jun 00:09
Sletting av meldinger og kommentarer er nå mulig.
oe.elvik 16jun 15:54
Nå er det plass til flere bilder i galleriet til brukerene
oe.elvik 16jun 15:54
Spør oss funker nå.
oe.elvik 16jun 13:36
En del bugs er fjernet. Fint om dere vil rapportere feil videre.
oe.elvik 16jun 13:35
Enderlig er den etterlengtede shoutboxen på plass. Slå dere løs brukere!
oe.elvik 16jun 13:34
Da har vi fått nyhetsblogg som oneway crew vil skrive litt i.
oe.elvik 16jun 13:33
Annonse Revisjon Sør as Tannlege Magne Borge Signal Sko as Aalsgate 13 REMA 100 Nenset Energus Jes Eiendom

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (27)