OneWay - Story - Proff trommeslager helbredet
OneWay > Story > Proff trommeslager helbredet

Gud er god!

Pray er en som interreserer seg for .

Proff trommeslager helbredet

Da han kom inn i garde-musikken under førstegangstjenesten, fikk Karl Oluf endelig tid til å øve ubegrenset på trommesettet. Men etter tre måneder ville den høyre albuen hans ikke mer.
Karl Oluf Wennerberg fikk tidlig gode kritikker for sine prestasjoner bak trommesettet. Musiker-karrieren hans begynte allerede i tiårsalderen i Vennesla Kristne Ungdomskorps, og siden har utviklingen nådd stadig nye høyder. Men for drøyt åtte år siden kom det skjær i sjøen for spillingen som Karl Oluf, til tross for sin målbevissthet og entusiasme, ikke klarte å overvinne på egen hånd. 

Jeg skulle inn i førstegangstjenesten, og ønsket å utvikle meg videre på trommene. Dermed havnet jeg i gardemusikken på Røa i Oslo, forteller han. Her fikk Karl Oluf et luksus problem. Han hadde alt for mye tid til å øve, og etter tre måneder i militæret hadde han utviklet en seiglivet senebetennelse. Jeg fikk såkalt tennis-albue på høyre arm, og måtte avlyse de konsertene som lå foran meg. Det var surt, for den intense øvingen hadde hjulpet mye på spillingen. For å komme seg fortest mulig, prøvde Karl Oluf alle midler han hadde til rådighet. Han gikk til fysioterapeut, fikk behandling ved hjelp av elektrisitet og holdt en streng diett. Men albuen forble like betent som tidligere.  Jeg var fortvilet over situasjonen og så for meg at musiker-karrieren snart var langt ute i det blå. Jeg ble mer og mer desperat etter hjelp.

Men så en dag på forsommeren i 1992 gikk jeg forbi bakeriet hjemme i Vennesla. I andre etasje så jeg navnet Svein-Magne Pedersen i vinduet, og så gikk jeg opp til Misjonen Jesus Leger. Kanskje forbønn ville hjelpe, tenkte jeg. Svein-Magne var ikke tilstede på kontoret akkurat da, men Karl Oluf fikk en time til forbønn en uke senere. Da han troppet opp, hadde han et ukjent antall sommerfugler i magen. Hva ville skje? Hvordan ville dette gå? Da Svein-Magne begynte å be for meg, gikk det en varme inn i albuen min fra hånden hans. Varmen tok tak i albuen og liksom dro noe ut ned gjennom armen min. Smertene var borte, og Karl Oluf begynte å se lyst på framtiden igjen.

For å sjekke om der virkelig var en forandring, gikk han på turen hjem innom Vennesla Frikirke, hvor han er medlem. - Jeg tok trommestikkene og spilte i til sammen fire timer. Det var en herlig følelse endelig å kunne øve igjen. Etterpå kjente jeg ingen spor av senebetennelse. I dag er han profesjonell trommeslager, og er ofte med i husband på ulike TV-program. Han leder den rytmiske avdelingen ved Musikkhøyskolen i Oslo, og er i tillegg freelance-musiker.

Gruppa Secret Garden har han jobbet veldig tett med, og han har også spilt for Tromsø-artisten Lene Marlin. Men det er én spillejobb han husker bedre enn andre, nemlig da Svein-Magne var gjest hos Hallvard Flatland den 14. oktober 1995, like etter at han hadde vært på «Lønning Direkte» for første gang. Hallvard var fleipete og trakk i tvil om det virkelig skjedde under gjennom Svein-Magnes tjeneste. Jeg satt i bakgrunnen med trommestikkene i hånda og hadde mest lyst til å hoppe fram fra trommesettet og vitne om den friske albuen min. Men jeg ble på min plass, mimrer Karl Oluf med et snev av anger i stemmen. Jeg er så takknemlig for at Svein-Magne tar seg tid til det vanlige mennesket. Han hadde tid til meg, og det var nøkkelen til at min karriere gikk oppover og i en retning jeg tror Gud ønsket. I slutten av september i år fikk han endelig takke Svein-Magne for at han ville be for ham. De var begge på Skandinavisk Vekkelseskonferanse i Oslo Kristne Senters lokaler på Kjeller, og Karl Oluf var selvfølgelig å finne bak trommer og cymbaler oppe på scenen.

Kilde: www.mjl.no
Tekst og foto: Linda Helén Haukland
Skrevet av: 2004-10-29 09:37:49 Endret av: eivlob 2008-04-17 11:29:00
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg
Om ikke lenge kommer det en ny julevideo her på oneway.no!
Daniel 30nov 23:23
Sommeren er definetivt over og arbeidet med flere videoer til oneway.no begyner :)
Daniel 14sep 15:20
Denne påsken kommer det en ny serie som heter "Påskedramaet" opp på oneway.no En episode vil komme hver dag i løpet av påsken!
Daniel 26mar 17:29
Flere videoer med webpastoren kommer etterhvert. Til påske kommer også en ny serie som handler om påske!
Daniel 26feb 13:26
Vi jobber nå med en undervisningsserie som heter webpastoren. Videoer kommer fremover!
Daniel 14jan 19:49
Om ikke lennge kommer årets julevideoer opp på oneway.no :)
Daniel 13des 23:03
Torsdag 29 okt. spiller vi inn en ny undervisnings video med Helge Terje Gilbrandt. Vi håper at det kan bli en serie med bra undervisning.
jostein 24okt 21:22
De siste studiobitene til ungdomstvprogrammet er nå spilt inn. Dette blir kjempebra, nå gjennstår bare klipping!
Daniel 24mar 13:57
Neste uke skal vi spille inn siste stuiobit til ungdomstv programet. De siste forberedelsene i studio som lys og kulisser gjøres denne uken :)
Daniel 18mar 08:09
Vi planlegger å spille inn den siste biten av piloten for ungdomsTV-programet i slutten av denne måneden.
Daniel 2mar 17:48
TV: Musikkvideoen med compass, kortfilmen og intervjuet med Andreas Håtveit er ferdigredigert.
Daniel 2mar 17:48
Ungdoms TV, i helga har tv crew jobba med redigering av innslag i piloten. Dette går fremover og blir veldig bra.
jostein 28okt 23:17
Nå kan du se hvem som er innlogget under brukere, du får også se profilbilde.
oe.elvik 24okt 15:47
Denne uken er det full fokus på å utvikle nettløsning til Menigheter på Oneway Mediasenter. Vi regner med å ha "Oneweb" klar 1. januar 2009
jostein 21okt 11:33
Noen har hatt problemer med å måtte logge inn to ganger før inloggingen skal holde seg. Dette skal nå være fikset.
oe.elvik 13okt 13:49
Menyen er forbedret.
frank 2sep 11:41
Hei, på TV fronten begynner Daniel på fast praksisplass på Oneway hver onsdag. Det blir toppers, Daniel er en kreativ, engasjert og positiv gutt.
jostein 1sep 21:57
Da er sommerferien over for oss i oneway og vi fortsetter jobben med å ta oneway.no til nye høyder.
oe.elvik 19aug 11:18
TV team: Kortfilmen, musikkvideoen og intervjuet med andreas håtveit er nå i redigeringsfasen. Etter det gjenstår fargekorigering og lydarbeid.
Daniel 18jul 13:17
Lagt til flere "interesser" og "stiler" under oppdatering av profilen
frank 20jun 13:30
TV team I dag er det opptak av kortfilm på Hønefoss. Olav, Daniel og Solfrid reiste fra Oneway. Robert, Audun og en bra gjeng er engasjert der oppe.
jostein 18jun 00:12
TV team. Torsdag 12 juni var vi på Hermon og hadde intervju med Andreas Håtvedt til ungdoms tv.
jostein 18jun 00:09
Sletting av meldinger og kommentarer er nå mulig.
oe.elvik 16jun 15:54
Nå er det plass til flere bilder i galleriet til brukerene
oe.elvik 16jun 15:54
Spør oss funker nå.
oe.elvik 16jun 13:36
En del bugs er fjernet. Fint om dere vil rapportere feil videre.
oe.elvik 16jun 13:35
Enderlig er den etterlengtede shoutboxen på plass. Slå dere løs brukere!
oe.elvik 16jun 13:34
Da har vi fått nyhetsblogg som oneway crew vil skrive litt i.
oe.elvik 16jun 13:33
Annonse Revisjon Sør as Tannlege Magne Borge Signal Sko as Aalsgate 13 REMA 100 Nenset Energus Jes Eiendom

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (18)