OneWay - Story - Kreften forsvant sporløst!
OneWay > Story > Kreften forsvant sporløst!

Gud er min trygghet

Kenneth er en som interreserer seg for .

Kreften forsvant sporløst!

Med livet som innsats samtykket Joakim Larsen (80), TV-kjendisen Rune Larsens far, i å la seg operere på Haukeland Sykehus i fjor. Legene mente å ha påvist kreft i bukspyttkjertelen. Men da de åpnet opp, var kreften sporløst forsvunnet.

Ved juletider i 1999 ble familien Larsen i Bergen rammet av en tragedie. Den ellers så spreke Joakim (80) tok av seg 18 kilo, var slapp og ikke til å kjenne igjen. I sin ungdom var han aktiv både i fotball og friidrett, og i 1938 ble han vestlandsmester i boksing. Familien var vant til å se ham i storform på vei opp de tunge bakkene på Sandvik-fjellet, men nå var det bare skyggen igjen av ham. Julematen, som ellers om årene hadde gått ned på høykant, ble liggende igjen på tallerkenen. Kona Elsa (79) var bekymret.

Med livet som innsats

Han ble innlagt på Haukeland Sykehus, og der gjennomgikk han utallige prøver. Legene var i villrede, og tre ganger måtte han lide seg gjennom gastroskopi-prøven (slange gjennom halsen og ned i magen). Jeg var i veldig dårlig form, men heldigvis var familien flinke til å være sammen med meg i denne tunge tiden. Det verste var å ikke få vite noenting om hva som feilet meg. I midten av januar tok legene røntgen av magen hans, men først i februar ble han innkalt på den svenske doktor Sandbergs kontor for en samtale. – Hva tror du det er som feiler deg, spurte han litt mutt. Etter symptomene å dømme er det kreft, sa Joakim og ventet spent på hva legen ville si.  Ja, vi har funnet en veldig stygg flekk på bukspyttkjertelen din. Det er veldig alvorlig, og er sannsynligvis kreft. Tre av legene her mener operasjon er for risikabelt, men jeg og doktor Horn mener du kan opereres siden du er i så god fysisk form. Men vi kan ikke garantere at du vil overleve inngrepet, sa han alvorlig til Joakim.  - Vær så god, jeg stoler på dere, sett igang, svarte han tillitsfullt, og dermed var saken avgjort.

Fru Larsen var naturlig nok full av omtanke for sin kjære mann. Før Joakim ble innlagt, hadde hun ringt Svein-Magne og fått en salveduk som hun sendte med ham til sykehuset. Mens han lå på operasjonsbordet den 25. februar, ringte hun igjen. Nå må du be for Joakim, han ligger på operasjonsstuen og legene vet ikke om han overlever, sa hun fortvilet til Svein-Magne, som bad inderlig til Gud. Inne på operasjonstua stod legene og måpte etter å ha åpnet opp og sjekket bukspyttkjertelen. Der fantes det ikke spor etter kreft igjen. De skjønte ingenting, for røntgenbildene hadde jo tydelig vist at her lå det en svulst.

En glad melding

Etter en liten stund kimet telefonen hjemme i Skytterveien, og Elsa grep røret. Det var legen som ringte. Nå kan dere sprette champagnen, for nå er alt over. Vi har ikke funnet antydning til kreft og skjønner ingenting, sa doktor Sandberg. Men det gjorde Elsa. Hun takket Gud og gledet seg stort.

Sammen med sønnen Rune og datteren Eli tok de fram flagget og satte det ut på altanen i gledesrusen. Etter en tid kom Joakim hjem igjen, og omlag to måneder senere var han i full vigør. Nå er de 18 kiloene på plass igjen, og arbeidet som formann i pensjonistforeningen ved Haukeland Sykehus utføres med glans. Hver tirsdag er Joakim og Elsa på Kaffistova Ervingen for å treffe hans gamle idretts-kamerater fra Varegg IL, og er været godt, tar de seg gjerne begge to en tur opp til Sandvik-fjellet. Hele familien fryder seg over det som har skjedd. Det er makt i de foldede hender, ingen tvil om det.

- Dette som har skjedd kaller jeg et under eller et eventyr, sier Joakim glad. Elsa er også lykkelig over det som har skjedd. Det er Gud som har gjort underverker for oss. Tiden før operasjonen var forferdelig spennende, og vi må takke Gud hver eneste kveld for det Han har gjort. Du skal være takknemlig, du også, for helse og et klart hode, sier hun moderlig med en entusiasme som kun bergensere kan oppdrive.

Kilde: www.mjl.no - brukt med tillatelse. 

Tekst: Linda Helén Haukland

Skrevet av: 2004-12-17 10:57:45 Endret av: eivlob 2008-04-28 13:37:00
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg
Om ikke lenge kommer det en ny julevideo her på oneway.no!
Daniel 30nov 23:23
Sommeren er definetivt over og arbeidet med flere videoer til oneway.no begyner :)
Daniel 14sep 15:20
Denne påsken kommer det en ny serie som heter "Påskedramaet" opp på oneway.no En episode vil komme hver dag i løpet av påsken!
Daniel 26mar 17:29
Flere videoer med webpastoren kommer etterhvert. Til påske kommer også en ny serie som handler om påske!
Daniel 26feb 13:26
Vi jobber nå med en undervisningsserie som heter webpastoren. Videoer kommer fremover!
Daniel 14jan 19:49
Om ikke lennge kommer årets julevideoer opp på oneway.no :)
Daniel 13des 23:03
Torsdag 29 okt. spiller vi inn en ny undervisnings video med Helge Terje Gilbrandt. Vi håper at det kan bli en serie med bra undervisning.
jostein 24okt 21:22
De siste studiobitene til ungdomstvprogrammet er nå spilt inn. Dette blir kjempebra, nå gjennstår bare klipping!
Daniel 24mar 13:57
Neste uke skal vi spille inn siste stuiobit til ungdomstv programet. De siste forberedelsene i studio som lys og kulisser gjøres denne uken :)
Daniel 18mar 08:09
Vi planlegger å spille inn den siste biten av piloten for ungdomsTV-programet i slutten av denne måneden.
Daniel 2mar 17:48
TV: Musikkvideoen med compass, kortfilmen og intervjuet med Andreas Håtveit er ferdigredigert.
Daniel 2mar 17:48
Ungdoms TV, i helga har tv crew jobba med redigering av innslag i piloten. Dette går fremover og blir veldig bra.
jostein 28okt 23:17
Nå kan du se hvem som er innlogget under brukere, du får også se profilbilde.
oe.elvik 24okt 15:47
Denne uken er det full fokus på å utvikle nettløsning til Menigheter på Oneway Mediasenter. Vi regner med å ha "Oneweb" klar 1. januar 2009
jostein 21okt 11:33
Noen har hatt problemer med å måtte logge inn to ganger før inloggingen skal holde seg. Dette skal nå være fikset.
oe.elvik 13okt 13:49
Menyen er forbedret.
frank 2sep 11:41
Hei, på TV fronten begynner Daniel på fast praksisplass på Oneway hver onsdag. Det blir toppers, Daniel er en kreativ, engasjert og positiv gutt.
jostein 1sep 21:57
Da er sommerferien over for oss i oneway og vi fortsetter jobben med å ta oneway.no til nye høyder.
oe.elvik 19aug 11:18
TV team: Kortfilmen, musikkvideoen og intervjuet med andreas håtveit er nå i redigeringsfasen. Etter det gjenstår fargekorigering og lydarbeid.
Daniel 18jul 13:17
Lagt til flere "interesser" og "stiler" under oppdatering av profilen
frank 20jun 13:30
TV team I dag er det opptak av kortfilm på Hønefoss. Olav, Daniel og Solfrid reiste fra Oneway. Robert, Audun og en bra gjeng er engasjert der oppe.
jostein 18jun 00:12
TV team. Torsdag 12 juni var vi på Hermon og hadde intervju med Andreas Håtvedt til ungdoms tv.
jostein 18jun 00:09
Sletting av meldinger og kommentarer er nå mulig.
oe.elvik 16jun 15:54
Nå er det plass til flere bilder i galleriet til brukerene
oe.elvik 16jun 15:54
Spør oss funker nå.
oe.elvik 16jun 13:36
En del bugs er fjernet. Fint om dere vil rapportere feil videre.
oe.elvik 16jun 13:35
Enderlig er den etterlengtede shoutboxen på plass. Slå dere løs brukere!
oe.elvik 16jun 13:34
Da har vi fått nyhetsblogg som oneway crew vil skrive litt i.
oe.elvik 16jun 13:33
Annonse Revisjon Sør as Tannlege Magne Borge Signal Sko as Aalsgate 13 REMA 100 Nenset Energus Jes Eiendom

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)