OneWay - Kurs - 3 - Leve som en kristen
OneWay > Kurs > 3 - Leve som en kristen

Kjærlighet

Disippel er en som interreserer seg for .

3 - Leve som en kristen

Nå som du er en kristen og har fått et forhold til Gud, skal du få lære mer om hvordan du kan vokse deg nærmere Ham.

Å vokse i nåde og kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus. 2. Pet. 3.18

Her er noen tips som vil hjelpe deg å vokse som en kristen.

Les i bibelen

Lese i bibelen

Bibelen er Guds eget ord til oss. Den er gitt oss til veiledning, oppmuntring og trøst, og kan nesten sees på som Guds lange kjærlighetsbrev til oss. Her finnes svar på spørsmål, men det er også en oppdagelsesreise gjennom historier som viser mer av hvem Gud egentlig er. Du kan finne ut mer om hva Han tenker, føler, mener og sier. Og mest av alt, kan du få se Hans hjerte for deg.

Når vi skal finne fram på en ukjent vei, er det godt å ha et kart og holde seg til. Og som kristen, er det godt å ha Bibelen, Guds Ord, som leder oss, viser oss sannheten og gir oss trygghet på hvem vi er og hvem vi hører til.

Forslag til daglig bibellesing

 • Du kan lese det nye testamentet i denne rekkefølgen:
  1. Les først Johannesevangeliet. Ett kapittel om dagen. Dette vil hjelpe deg å forstå det grunnleggende, evangeliet, historien om Jesus.
  2. Deretter kan du lese Apostlenes gjerninger, som er inspirerende og forteller om hvordan de første kristne levde og drev med evangelisering.
  3. Les noen av brevene. Mange av disse er skrevet til mennesker som var nye i troen, og som trengte undervisning.
  4. Gå tilbake til en av de tre andre evangeliene, og les.
 • Tenk over det du leser; studer det og analyser det. Men før du begynner å lese, kan det være lurt og be Den Hellige Ånd om å hjelpe deg til å forstå det du går igjennom. Spør gjerne pastor/prest eller noen andre kristne venner, om de har noen bibelleseplaner å anbefale.
 • Les gjennom salmene i gamle testamentet. Her er mange takkesanger og lovsanger hvor David setter et eksempel på ærligheten i hans forhold til Gud. Han løfter all frustrasjon og sinne opp til Gud, så vel som takk og pris. Dette er et eksempel til etterfølgelse.
 • Ordspråkene er en hjelp i hverdagen vår. Det er en praktisk bok der nesten hvert vers er en egen andakt!
 • Be om forståelse og åpenbaring, at det skjulte blir synlig. Den Hellig Ånd vil hjelpe oss til større forståelse av Bibelen, slik at vi kan se livet vårt fra Guds perspektiv. Salme 119.18 Lukk opp mine øyne så jeg kan se de underfulle ting i din lov.
 • Når du får sjansen, snakk med andre om hva du lærer og hva Gud gjør i livet ditt.

Dette er bare et forslag og en hjelp for deg dersom du syntes det er vanskelig å sette i gang. Et annet forslag til bibelstudie er: Les ett kapittel i det Nye Testamentet, en salme, og ett av ordspråkene hver dag. Det finnes mange måter, finn en som passer for deg.

Be daglig

be dagli

Snakk med Gud ofte. Når du sitter på do, går til jobben, i bilen - alle steder er et sted vi kan samtale med Gud. La Han få innpass i livet ditt. Er det problemer snakk om de, er det gleder snakk om de, er det stillhet, kan den deles mellom deg og Gud. Gud vil at vi skal dele alt med Han, små og store ting.

Det er også en god vane å takke Gud. Det Han har gitt oss er tross alt helt ufortjent. Han fortjener at vi takker Ham. I tillegg får vi et sunt fokus på dagen vår når vi takker Ham. Da blir Gud større enn problemene og omstendighetene.

Forslag til daglig tid med Gud

 • For mange er det godt at tiden med Gud er til en fastsatt tid, slik at man ikke utsetter det helt til det går ut av timeplanen. Uansett om du har fast klokkeslett eller ikke, la det bli en vane at du setter av noen eller mange minutter til å bli bedre kjent med Jesus hver dag.
 • Les i bibelen, mediter på et skriftsted som du har lest, bruk gjerne notatblokk til å skrive ned både skriftsteder, og tanker og åpenbaringer som du får.
 • Bruk tid i bønn. For dine behov og andres behov. Husk på at bønn ikke er enveis-, men toveiskommunikasjon. Selv om Gud ikke taler så ofte til oss med hørbar stemme, kan Han gi oss tanker, følelser, bilder og skriftsteder dersom vi gir Ham muligheten til det. Så la det også være en tid i bønnen hvor du lytter til Gud.
 • Overgi deg til Gud denne dagen, gi dagen og deg selv til Ham på nytt, slik at Han kan leve i og gjennom deg.

Lær å stole på Den Hellige Ånd

Gud er faktisk tre personer i en: Gud Faderen, Gud Sønnen og Gud Den Hellige Ånd. Bibelen lærer oss at Den Hellige Ånd faktisk lever på innsiden av hver den som tror. Joh. 14.16.17.

Bibelen forteller oss at Den Hellige Ånd er vår rådgiver. Han vil hjelpe oss til å forstå Bibelen. Den Hellige Ånd er på en måte som Jesus, bortsett fra at Han kan være hos alle som tror samtidig. I Johannes evangeliet står det:

Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alle ting, og minne dere om alt det som jeg har sagt dere." Derfor trenger vi å bli kjent med Den Hellige Ånd som vår hjelper og veileder. Joh. 14.26

Den Hellige Ånd vil:

 • lære oss
 • lede oss
 • gi oss styrke når vi er svake

Finn en kirke som kan bli ditt "hjem"

fellesskapv

Når du har tatt imot Jesus, er du blitt medlem i en gedigen, internasjonal, tverrkirkelig familie. Guds familie! Du er i familie med alle som har tatt imot Jesus. En familie satt sammen av forskjellige mennesker, med forskjellige bakgrunner. Og som en familie bør fungere, hjelper den, støtter den, beriker den, varmer den og gir råd. En familie der man med glede gir og mottar. Vi trenger ikke være solospillere, vi har fått en velsignelse som kalles en menighet.

Dette skal være et sted der du får:

 • Vokse som kristen, fordi du får høre Guds ord bli forkynt.
 • Snakke med andre om ting du måtte lure på i forhold til bibelen, eller andre ting.
 • Lære mer om lovsang og tilbedelse.
 • Venner som deler den troen du har fått.
 • Muligheten til å få forbønn (at noen ber for deg)

Vær aktiv

For å vokse i forholdet ditt til Gud, og for å komme inn i miljøet i en menighet, kan det være godt å ha en oppgave, eller en tjeneste i menigheten. Du kan gå og snakke med pastoren eller andre som er ledere i menigheten. Du kan også kjenne etter om det er noen spesielle ting som du har lyst til.

For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem. Efeserne 2.10

Lær å overvinne tvilen

Det kan komme øyeblikk der du vil tvile på at du er Guds barn, og dette kan ha mange årsaker. F.eks.

 • Store mangler i ditt kristne liv. (ikke snakket med Gud på lenge, eller lest i bibelen).
 • Du føler kanskje fordømmelse, fordi du tenker på ting som kristne ikke burde tenke på.
 • Kanskje er det synd som du skulle ha bekjent.
 • Generell fordømmelse om at du ikke er god nok til å være kristen.

Når dette skjer, at du kommer i tvil om du er Guds barn, husk på at du ikke er frelst på grunn av det du har gjort. Det er Jesus som har frelst deg, og det er helt ufortjent. Du kan ikke gjøre noe for at Gud skal elske deg mer, og heller ingen ting for at Han skal elske deg mindre. Dersom tankene begynner å ta et godt tak rundt tvilen din, sett deg ned med bibelen og les noen steder i bibelen om at du er Guds barn ved troen på Jesus. Snakk med noen dersom du kan, og be om forbønn. Dersom du ser at du er på vei bort fra Gud, skynd deg å løpe tilbake. Ikke la synd holde deg borte fra Gud, men kom til Ham slik Han kan få tilgitt deg og du blir fri.

Lær å ta en dag av gangen

Ofte blir vi bekymret over små og store ting. Det er utfordringer i livene våre, og kanskje synes du ting virker mer svart enn lyst. Lær deg å ta en dag av gangen. Dersom du føler du står midt i en tunnel, og ikke ser enden, ta tak i Gud og stol på at Han vil lede deg gjennom det. Gud har ikke lovet oss det enkleste livet, men det beste. Han har lovet at Han skal gi oss det vi trenger i alle situasjoner.

Gi det videre

Du har fått motta den største gaven på jord, nemlig Jesus Kristus. Han har bedt oss om å dele det vi har fått. Fortell til noen det du selv har opplevd. Vis andre Guds kjærlighet med livet ditt, vær et lys for menneskene rundt deg. Vi skal ikke gjøre dette i egen kraft, men spørre Gud om Han vil hjelpe oss. Slik kan vi gi videre det vi har fått, dele den kjærligheten som vi har fått, og få lede andre inn i et forhold med Gud.

En vandring

Vandring

Å leve som kristen er en vandring. Det går opp, og det går ned og det går rett fram. Det viktigste er at vi holder oss på veien. Gud har en plan og et kall for livet ditt. Ved å holde oss nær til Han kan vi under hele vår vandring bli korrigert, og få kraft til å holde oss på veien.

Stopp opp innimellom, stikk fingeren i jorda, og kjenn etter om du er der du skal være. Da vil du oppleve at du ser nye ting langs veikanten, får større forståelse for hvordan og hvor du skal gå. Du vil oppleve at etter hvert som du går er det en som alltid er med deg, opp som ned og rett fram. En vandringsvenn som aldri svikter. Lykke til på din vandring.

Skrevet av: Endret av: 2010-06-08 10:35:00
Copyright © 2008 Oneweb. Alle rettigheter forbeholdes.
Designet av Rabbel Design  |  Utviklet av iProg
Om ikke lenge kommer det en ny julevideo her på oneway.no!
Daniel 30nov 23:23
Sommeren er definetivt over og arbeidet med flere videoer til oneway.no begyner :)
Daniel 14sep 15:20
Denne påsken kommer det en ny serie som heter "Påskedramaet" opp på oneway.no En episode vil komme hver dag i løpet av påsken!
Daniel 26mar 17:29
Flere videoer med webpastoren kommer etterhvert. Til påske kommer også en ny serie som handler om påske!
Daniel 26feb 13:26
Vi jobber nå med en undervisningsserie som heter webpastoren. Videoer kommer fremover!
Daniel 14jan 19:49
Om ikke lennge kommer årets julevideoer opp på oneway.no :)
Daniel 13des 23:03
Torsdag 29 okt. spiller vi inn en ny undervisnings video med Helge Terje Gilbrandt. Vi håper at det kan bli en serie med bra undervisning.
jostein 24okt 21:22
De siste studiobitene til ungdomstvprogrammet er nå spilt inn. Dette blir kjempebra, nå gjennstår bare klipping!
Daniel 24mar 13:57
Neste uke skal vi spille inn siste stuiobit til ungdomstv programet. De siste forberedelsene i studio som lys og kulisser gjøres denne uken :)
Daniel 18mar 08:09
Vi planlegger å spille inn den siste biten av piloten for ungdomsTV-programet i slutten av denne måneden.
Daniel 2mar 17:48
TV: Musikkvideoen med compass, kortfilmen og intervjuet med Andreas Håtveit er ferdigredigert.
Daniel 2mar 17:48
Ungdoms TV, i helga har tv crew jobba med redigering av innslag i piloten. Dette går fremover og blir veldig bra.
jostein 28okt 23:17
Nå kan du se hvem som er innlogget under brukere, du får også se profilbilde.
oe.elvik 24okt 15:47
Denne uken er det full fokus på å utvikle nettløsning til Menigheter på Oneway Mediasenter. Vi regner med å ha "Oneweb" klar 1. januar 2009
jostein 21okt 11:33
Noen har hatt problemer med å måtte logge inn to ganger før inloggingen skal holde seg. Dette skal nå være fikset.
oe.elvik 13okt 13:49
Menyen er forbedret.
frank 2sep 11:41
Hei, på TV fronten begynner Daniel på fast praksisplass på Oneway hver onsdag. Det blir toppers, Daniel er en kreativ, engasjert og positiv gutt.
jostein 1sep 21:57
Da er sommerferien over for oss i oneway og vi fortsetter jobben med å ta oneway.no til nye høyder.
oe.elvik 19aug 11:18
TV team: Kortfilmen, musikkvideoen og intervjuet med andreas håtveit er nå i redigeringsfasen. Etter det gjenstår fargekorigering og lydarbeid.
Daniel 18jul 13:17
Lagt til flere "interesser" og "stiler" under oppdatering av profilen
frank 20jun 13:30
TV team I dag er det opptak av kortfilm på Hønefoss. Olav, Daniel og Solfrid reiste fra Oneway. Robert, Audun og en bra gjeng er engasjert der oppe.
jostein 18jun 00:12
TV team. Torsdag 12 juni var vi på Hermon og hadde intervju med Andreas Håtvedt til ungdoms tv.
jostein 18jun 00:09
Sletting av meldinger og kommentarer er nå mulig.
oe.elvik 16jun 15:54
Nå er det plass til flere bilder i galleriet til brukerene
oe.elvik 16jun 15:54
Spør oss funker nå.
oe.elvik 16jun 13:36
En del bugs er fjernet. Fint om dere vil rapportere feil videre.
oe.elvik 16jun 13:35
Enderlig er den etterlengtede shoutboxen på plass. Slå dere løs brukere!
oe.elvik 16jun 13:34
Da har vi fått nyhetsblogg som oneway crew vil skrive litt i.
oe.elvik 16jun 13:33
Annonse Revisjon Sør as Tannlege Magne Borge Signal Sko as Aalsgate 13 REMA 100 Nenset Energus Jes Eiendom

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)